Washington Capitals – Florida Panthers 2-1

Florida har varit mycket bra när de har ledningen efter både första och andra perioden i matcher och de hade inte förlorat en match under ordinarie tid sedan 27 oktober borta mot Ottawa. Men trots en 1-0 ledning för Florida efter två spelade perioder lyckades Washington Capitals bryta den trenden och vann matchen med 2-0.

Efter att ha varit i en lång svacka både resultat och spelmässigt så verkar det som om de äntligen har fått spelet att stämma. Det i stort sett enda som har hållit laget i alla fall hjälpligt flytande de senaste månaderna har varit Tomas Vokoun storspel i målet. Hade det inte varit för honom som hade Caps varit väldigt långt ifrån en slutspels plats. Tack vare att Vokoun har stått på huvudet så har laget fortfarande en slutspelschans. Washington har haft förtvivlat svårt att få skott på mål de senaste månaderna och vad än värre är de har inte skapat tillräckligt med vassa målchanser. Men i de seanste matcherna har de fått upp både skottvolymen och antalet målchanser. Neil Greenberg som räknar Washington Capitals målchanser twittrade efter nattens match att det för sjätte matchen i rad var Caps som hade fler målchanser än sina motståndare, och att det var första gången under säsongen som det hände.

Det var även första gången på sedan mars förra året som Washington mäktade med fler än 40 skott på mål i “back-to-back matcher.

Washington tog in lite på Florida i jakten på Southeast Division ledande Florida. Men Florida leder fortfarande med två poäng över Washington.

Övriga tankar om matchen

Floridas tränare Kevin Dineen som på hemmaplan kan göra det sista bytet körde med en power vs power taktik. Det var ganska jämnt skägg mellan Floridas första lina bestående av Kris Versteeg, Stephen Weiss och föredetta Capsspelaren Tomas Fleischmann och  Washingtons första lina bestod av Alexander OvechkinMarcus JohanssonTroy Brouwer. Men Weiss kedjan gjorde 1-0 målet när Johanssons kedja var på isen så jag ger Florida segern  i den matchen i matchen.
Den bästa kedjan på isen var dock Washingtons fjärdekedjan som bestod av Joel WardJeff Halpern och Jay Beagle. De skapade mycket bra tryck i anfallszonen och hade många bra målchanser.

 Mike Knuble var tillbaka i laget efter att ha fått sitta på läktaren och tittat på i tre matcher på raken. Det var första gången på många år som Knuble varit en healthy scratch. Mike Knuble gjorde en helt ok match, han gjorde sitt jobb och gick på mål och försökte störa och skymma Theodore i Florida kassen. Knuble  fick en  utvisning för goalie interference  som kändes lite billig. och pga av det blev målet som han gjorde inte godkänt. Men han fick med sig ett assist poäng på Ovechkins kvitteringsmål som han gjorde i power play. Det var Knubles första poäng på tolv matcher.
Vokoun hade lite problem med sin plockhandske i första perioden. Men han samlade ihop sig och fick vinna inför sin familj som fortfarande bor i Florida.

Alexander Semin som har gjort nio poäng på de senaste  tio matcherna satte 2-1 pucken från höger tekningscirkel.
Skönt att se både  Sasha och Ovie göra mål efter att bara fått mål från backar de senaste matcherna.
För att Washington ska fortsätta att vinna behövs dock flera spelare börja producera.
Nästa match är redan i natt mot Tampa Bay.
Skador
Mike Green ligger lite för schemat efter sin operation och är med laget på bortaresan. Han kan eventuellt var med redan i nästa match. Green kommer antagligen att få lite istid i början och eventuellt bara spela i PP.

Nicklas Bäckström fortsätter att trampa på sin cykel. Han är inte med på lagets bortaresa och det finns fortfarande inget tidsschema för när han är redo att komma tillbaka. I nuläget känns det osannolikt att han skulle kunna komma tillbaka före slutspelet. När Nicklas pratade med Gefle Dagblad så sa han att han hoppades att han skulle vara tillbaka till slutspelet. Men varken han eller klubbledningen har varit så specifik när de har pratat om det på engelska. Jag tycker att den här artikeln från Washington Post har en bra sammanfattning om vad som har hänt med Nicklas hittills. Och det säger jag inte enbart för att jag har en liten del i den med min översättning av Dagbladet intervjun, det är verkligen en bra genomgång. Den tar även upp en hel del om hur man hanterar hjärnskakningar i NHL.
.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s