Sveriges U20-lag slår Finland med 8-4

Sveriges U20-lag slog Finland med 8-4, det var de båda lagens andra möte på bara några dagar, i den första matchen slog Sverige Finland med 7-1. Finland  inleder matchen starkast, och etablerar bra tryck i den svenska offensiva zonen under de första fyra minuterna, men det är ändå Sverige som får med sig den första utvisningen i matchen, den blir dock resultatlös.

I mitten av första perioden tar Patrik Nemeth en utvisning, detta kommer inte direkt som någon större överraskning (han hade redan tagit 14 utvisningsminuter på de tre inledande matcherna). Det som däremot var en överraskning är att det visade sig bli hans hans enda utvisning i matchen. Det var dock inte Finland som gjorde mål utan det var  Sverige som tog ledningen.  Joakim Nordström utnyttjar sin fina skridskoåkning och gör sitt andra mål i numerärtunderläge i turneringen.

Förspelet till Finlands 1-1 mål är det vackraste i matchen. Domaren har armen uppe för en utvisning på Jonas Brodin  men innan den hinner verkställas så gör  Mikka Salomäki ett enkelt tip-in mål efter underbart passningsspel från Armia och Makinen.

Markus Granlund tar en onödig utvisning. Resultat? Jonas Brodin kan bomba in ett vackert  PP mål från blålinjen. Sveriges power play har för övrigt varit utmärkt under hela turneringen.

Båda lagen tappar pucken alldeles för lätt i mittzonen under den första perioden, Johan Larsson gör det med 7 sekunder kvar av perioden men Johan Gustafsson i det svenska kassen räddar honom med en fin parad i slutsekunden.

I inledningen av den andra perioden gör Gibson en riktigt bra plockhandskräddning på Brodin. Men annars är det mest avslut långt utifrån och ryckigt spel med många avblåsningar. Sverige gör två mål i andra perioden båda i PP och Finland gör ett. Finlands mål kommer till direkt efter en tekning.  Lika bra som Sverige har varit på att göra mål i PP har Finland varit dåliga. Före sitt PP mål i andra perioden hade de bara gjort mål på 2 av 17 chanser.

Sverige dominerar den andra perioden men slappnar av lite i slutet vilket ger Finland en bra 2-1 chans med två minuter kvar men Gustafsson är bra med på den. Med en minut kvar så har Granlund en bra chans på mål men Gustafsson är omutlig

3.30 in i den sista perioden kommer Johan Sunström av bänken efter ett byte och får ett friläge och sätter 5-2 målet.  Efter det så känns matchen definitivt avgjord.

Sverige vinner till slut med 8-4. Sverige har vunnit tre av fyra matcher i turneringen. Imorgon klockan 19.00 spelar Sverige sin sista match mot USA.

 Övriga tankar från matchen

Rasmus Bengtsson var väldigt skottvillig i matchen och hade ett par bra bra chanser från blålinjen.

Jag är inget stort fan av Viktor Rask och den här matchen gör ingenting för att ändra på det. Det jag kommer ihåg av honom i den här matchen är två förlorade sargdueller och att han såg väldigt letargisk ut när det såg ut som han skulle kunnat bli helt ren med målvakten men istället kommer en finsk spelare i kapp och snor åt sig pucken och det som först ser ut som ett gyllene läge rinner ut i ingenting.

Om man tittar enbart på statistiken så ser det ut som Finlands målvakt Chris Gibson har haft en helt bedrövlig turnering, men det stämmer verkligen inte. Han har bitvis varit riktigt bra men det räcker inte till när hans medspelare lämnar honom helt åt sitt öde under långa perioder av matcherna. Gibsons plockhandske har sett helt fantastisk ut och han har och han har även bitvis varit bra på att suga åt sig returerna, men och det här är ett stort men, hans arbete längst med isen har varit väldigt suspekt.

 

Joachim Nermark  hade en av matchens bästa tacklingar, när han proppade en finländare på blålinjen.

Man kunde se att Mika Zibanejad inte riktigt var sig själv, men trots att han varit sjuk i veckan och missat en match så bjöd han ändå på några fantastiska dragningar, och total dominerade isen i två-tre byten.  Han körde även över Gibson vid ett tillfälle och sprutade ner honom med snö vid ett annat.

Marchens bästa spelare var Johan Larsson med 1 mål och 2 assist, Johan Sudström med 2 mål och 3 assist och Joakim Nordström med två mål.

Målskyttar

1-0 Joakim Nordström (Bäckman, Brodin) SH

1-1 Mikka Salomäki (Armia, Makinen)

2-1 Jonas Brodin (Rakell, Sundström) PP

3-1 Johan Larsson (Rensfeldt, Sundström)

3-2 Teemu Pulkkinen (Määttä, Granlund) PP

4-2 Max Friberg (Zibanejad, Klingberg) PP

5-2 Johan Sundström (Larsson, Nemeth)

6-2 Johan Larsson (Sundström)

7-2 Joakim Nordström (Thorell, Vesterholm)

7-3 Otto Paajanen (Granlund)

8-3 Johan Sundström (Larsson, Friberg)

8-4 Markus Granlund (Pulkkinen)

 

Annonser
Det här inlägget postades i Juniorhockey och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sveriges U20-lag slår Finland med 8-4

 1. Tess W skriver:

  Ser att Brynäsarna sköter sig!
  Missade träningsmatchen Brynäs vit mot Brynäs svart men hur intressant kan den varit när jag håller på alla??!

  Var och tittade på SM i friidrott bredvid Läkerolen i stället.
  Riktigt kul att se Carro och de andra.
  Stora kramar Tess W

  • Malin skriver:

   Ha ha, ja det är väl det tråkiga med att titta på internmatcher – att inte ha en ”fiende”.
   Brynässpelarna skötte sig bra, särskilt Johan Larsson han var grym i alla de matcherna som jag såg.
   Jag kan faktiskt få till en hockeyvinkling till på Carolina Klüft. Hon och Nicklas åt på samma restaurang i Gävle i kväll. Om man bara anstränger sig tillräckligt mycket så kan man alltid få till en hockeyvinkling på saker. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s