Inför mötet med Tampa Bay

Washington och Tampa möts i natt för femte gången den här säsongen. Washington vann de två första mötena klart medan Tampa har vunnit det två senaste matcherna mellan lagen. Matchen är ett viktigt möte inom den egna divisionen -Tampa leder Southeast Division med fem poäng. Så det är verkligen ingen överdrift att säga att det är en klassisk fyrapoängsmatch även fast det officiellt bara är två poäng som står på spel.

Caps har fortsatt enormt stora problem med att göra mål. Deras spel i numerärt överläge har varit anemiskt i flera månader och inget illustrerar väl vad skon klämmer mer än det här: Alexander Ovechkin har 189:30 minuter i powerplay-istid eller mer än tre fulla matcher sedan han gjorde mål i ett powerplay senast.

Att äntligen få rätsida på de numeräraunderlägena  är en av nycklarna i fall det ska bli en seger mot Tampa. En annan viktig detalj är att få hål på Roloson som har hållit nollan mot Washington sedan han kom till Tampa för ett par månader sedan.

Laguppställningen

Ovechkin-Bäckström-Chimera
Laich-Perreault-Beagle
Hendricks-Johansson-Knuble
Gordon-Steckel-Bradley


Alzner-Carlson
Schultz-Green
Erskine-Hannan

Varly står i mål.

Matt Hendricks. Foto:Bridget Samuels

Matt Hendricks. Foto:Bridget Samuels

Den spelaren det har varit roligast att följa den här säsongen i Washington har utan tvekan varit Matt Hendricks. Han fick kontrakt med laget efter ett bra träningsläger och har imponerat från första försäsongsmatchen. Inför den här säsongen fick han rådet att inte bara använda sig av sin spelskicklighet och fantastiska inställning för att få en chans i NHL utan att även visa att han var beredd att kasta handskarna när det behövdes. Och som alla som såg på 24/7 vet att han har fått betala ett högt pris för den ”nya” inställningen.

Jag rekommenderar verkligen den här artikeln om Hendricks som handlar om hans uthållighet och att aldrig ge upp sin dröm om att en dag få spela i NHL.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s