Winter Classic, Bruce Boudreau och hockeyklyschor

Washington Capitals skulle egentligen inte ha någon träning idag men hade en frivillig träning i alla fall med nästan alla spelare på isen.

Eric Fehr mormor eller farmor har dött så han kommer inte att spela morgondagens match mot New Jersey det kommer antagligen inte Alexander Semin heller att göra – han är fortfarande dag till dag men han var i alla fall på is och tränade idag.

Brooks Laich från måndagens träning - Lite underdressed kanske? Foto:Bridget Samuels

Brooks Laich från måndagens träning - Lite underdressed kanske? Foto:Bridget Samuels

Alla spelare sa de rätta sakerna efter träningen; Nicklas Bäckström: ”Vi kan inte slappna av nu utan måste bygga vidare från segern igår”, Matt Bradley: ”Självklart var det skönt att få stopp på förlustsviten men om man ser till det stora hela så var det bara en match – imorgon får vi börja om från början igen”.

Ah hockeyklyschor!

I fall ni vill ha några fler så kan ni lyssna på Nicklas som levererad ett par till efter träningen.

Natten mellan söndag och måndag inföll ”the holiday roster freeze” vilket betyder att Matty PAndrew Gordon och Jay Beagle inte kan bli nedskickade förrän efter den 27 december. Anledningen att det inte är tillåtet att göra några spelartransaktioner just nu är att spelarfacket och ligan har bestämt att spelarna ska få lite julefrid genom att inte behöva oroa sig för att tex bli bortbytt eller nedflyttad under julen.

Washington Capitals spelar två matcher den här veckan: mot New Jersey Devils på tisdag och mot Pittsburgh Penguins på torsdag.

New Jerseys katastrof säsong bara forsätter och när man tror att nu kan de bara inte bli  värre – så blir det de. Devils är nu  9-21-2 i matcher och har bara lyckas skrapa ihop 20 poäng den här säsongen bara Islanders är sämre med 18 poäng. Devils förlorade sin senaste match med 7-1 borta mot Atlanta. Martin Brodeur blev utbytt i matchen efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott.

Caps har vunnit en match och förlorat en match mot New Jersey den här säsongen. Förlust matchen på bortaplan den 22 november är en av Caps sämsta matcher den här säsongen. Jag har sällan sett ett lag sett så totalt ointresserad ut som Washington gjorde i den matchen.

Pittsburgh Penguins ( 21-10-2) som är det andra laget som HBO följer har efter en rekordlång segersvit nu förlorat två matcher i rad. Men de har chansen att bryta den sviten när de spelar mot Coyotes i natt.  Torsdagens match blir det första mellan de båda lagen den här säsongen.

Förra året vann Caps alla fyra mötena men när det gäller att vinna i slutspelet så har Pittsburgh ett massivt historiskt övertag i inbördesmöten. Lagen möts snart igen, på nyårsdagen utomhus i Pittsburgh i den så omtalade winter classic matchen.

En högst självisk anledning att jag inte vill att BB ska få sparken han är underhållande att lyssna på men som Capsfan  föredrar jag att han inte behöver vara underhållande på det här sättet särskilt ofta.

Bruce har redan pratat om att hans mamma inte tyckte om hans språkbruk. I dag i en radiointervju var han givetvis tvungen att prata om den igen:  You’ve got the Unabomber; I just don’t want to be known as the F-Bomber.”

Jag tror redan att det är för sent för det, sorry Bruce.

Och på tal om BB – Tomas Fleischmann som många säger är Bruces favoritspelare har blivit usedd till veckans andra stjärna av NHL.  Flash lagkamrat från  Colorado Matt Duchene är veckan första stjärna och en av mina favorit spelare att hata Eric Staal var veckans tredje stjärna.

Det är lätt att vid första anblick bli lite deppad och tycka att byta ut Flash mot Hannan var en dålig ide. Det är förståeligt när Flash producera för full för Colorado och Scott Hannan  precis har vunnit sin första match med Washington Capitals för att inte tala om att han varit inne på 14 av de 27 mål som Washington har släppt in sin han kom till laget. Men jag vidhåller att det var rätt beslut av GMGM.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s