Äntligen en seger igen för Washington Capitals som vann över Ottawa Senators med 3-2

Så kom då äntligen första vinsten sedan första december och med den vinsten återtar Caps ledningen i Southeast Division igen. Det är inte ofta man får den där närapå slutspelskänslan i december men den här matchen kändes verkligen som om den var på liv och död även fast det givetvis inte var så.

Nicklas Bäckström var en av Caps bättre spelare i förra matchen men hade en dålig första period i den här matchen med mycket felpass men hans kedja med Ovi och Eric Fehr funkade ändå hyfsat bra.  David Steckel tar en utvisning 3.19 in i första perioden men Caps dödar den liksom de fem övriga utvisningarna de tog i matchen.

Senators fjärde kedja gör 1-0 genom Ryan Shannon efter 7.11 och drygt sex minuter senare utökar de ledningen till 2-0 genom Chris Kelly. På det andra målet så lyckas alla Caps spelare med att vara i fel position på isen samtidigt: Green och Bäckström missförstår varandra när de lätt skulle kunnat få ut pucken ur egen zon och Johansson lyckas inte låsa fast Kellys klubba framför målet.

Jag fick en väldigt stark here we go again känsla men till skillnad från många av de tidigare matcherna så bröt de inte ihop efter att ha släppt in två mål utan fortsatte bara jobba på

Andra kedjan med Matty P, Knuble och Laich var den klart bästa kedjan i första perioden. Lite oväntat var det Knuble och Laich som levererade krispiga passningar till Matty som stod framför mål. I slutsekunden av första perioden gör Eric Fehr mål men målet räknas inte för att tiden har gått ut.

I andra perioden forsätter Mattys kedja att vara mycket bra det gick på mål och fick flera fina chanser att göra mål. Alla Washingtons formationer går på mål i den här matchen och det ger utdelning redan efter 34 sekunder av andra perioden när Matty P gör 1-2 till Caps. Det målet får särskilt Alex Kovalev ta på sig för han misslyckas helt med att markera Matty i det bytet.

Eric Fehr gör 2-2 målet mindre än en minut senare och det är samma sak igen Alla Caps spelare går på mål och Ottawa spelarna tillåter att det gör det i förvånansvärt stor utsträckning. Ett av Caps problem den senaste tiden har varit att det inte har varit framme på eventuella returer från motståndarlagens målvakter som i princip  bara har behövt göra en räddning åt gång. Det kan vara en delförklaring till att Washington underligt nog har skjutit fler skott på mål än vad de tillåtit motståndarna att skjuta i alla sina åtta raka förlustmatcher.

Andrew Gordon syntes inte särskilt mycket i matchen men har en underbar steal i mittzonone som leder till en farlig kontring för Caps.  Ovechkin får ett mål bortdömt därför att domaren ansåg att han hade sparkat den i mål och det gjorde han också så de var helt rätt domslut. 6.50 in i andra perioden gör Matty P  3-2 målet på assist från Eric Fehr och sedan väntar i stort sett en orolig väntan på att den första vinsten äntligen ska komma.

Washington lyckas försvar ledningen på ett bra sätt utan att dra sig tillbaka så mycket så att Ottawa tillåts komma in i matchen igen. De tar dock ett par utvisningar men dödar dom mycket effektivt. Att en såpass erfaren spelare som Jason Chimeras tar en helt onödig utvisning med mindre än tre minuter kvar är obegripligt.

För Övrigt

Eric Fehr hade sju skott på mål.

Nicklas Bäckström spelade upp sig rejält och hade två bra perioder efter en dålig första period. Han tillsammans med Knuble, Laich och Steckel var de viktigaste spelarna i Caps utmärkta boxplay.

Neuvy vann sin första match sedan i November.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Äntligen en seger igen för Washington Capitals som vann över Ottawa Senators med 3-2

 1. Joel skriver:

  Äntligen!!!

 2. Tess W skriver:

  Kunde inte ha sagt det bättre själv Joel!!!

  ÄNTLIGEN!!!!!!

  Ville också önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!!

  Stora kramar Tess W

 3. Malin skriver:

  God Jul till dig också Tess och alla andra också för den delen, jag hoppas att du hinner se lite hockey mitt i alla julbestyr.

 4. Joel skriver:

  Aah god jul och gott nytt år allihopa!

  Hoppas att detta motgången gör dem till ett bättre slutspelslag, eftersom grundserien i vanliga fall varit extremt lätt för dem. Något säger mig om att detta faktiskt kommer att hjälpa. ;o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s