Nicklas Bäckström frossa

Nu när Nicklas Bäckström ligger hemma i frossa på grund av influensa så känns det passande att köra en liten Bäckis-frossa.

Jag skulle bli mycket förvånad om han inte spelar i natt mot Colorado även fast han ligger hemma i sjuksängen just nu. Han har hittills inte missat en enda NHL-match och det ligger en väldig prestige i att ha en lång ”Iron man streak”. Och visst det är imponerande att ha spelat i 276 grundseriematcher och 28 slutspelsmatcher utan att missa en enda match men ibland kan man ju fråga sig om det verkligen är så smart att ha med en spelare som knappt kan hålla sig upprätta på isen pga av skador eller sjukdom.

Som i förra matchen mot Florida: både Bäckström och Semin såg bedrövliga ut, dom tog inte ett enda skridskoskär i onödan och de tog det ena felbeslutet efter det andra i matchen – Men det är djupt rotat i hockeykulturen att du ska spela vidare vad som än händer. Om du inte försöker spela vidare när du brutit ett ben eller fått ett gäng tänder utslagna så är det något fel på dig. Med andra ord i stort sett tvärtemot vad normala människor (läs – inte hockeyspelare) tycker.

I teorin är väl det en ganska beundransvärd inställningen men om man tänker efter lite så är det inte särskilt rationellt att spela en relativt sett betydelselös match i omgång 30 när det kanske gör att du förvärrar skadan och i förlängningen gör att du spelar sämre eller inte kan spela alls i slutspelet när det verkligen betyder något.

I vissa fall kanske lag borde vila sina toppspelare när de är lite halvskadade så att de är fit for fight till slutspelet istället. Tyvärr tror jag aldrig att det kommer att hända, traditionen sitter för djupt och även fast en spelare egentligen inte alls borde spela så ljuger många och säger att ”allt känns bra och jag är redo att spela”. Och tränarna vill att det ska vara sant och slänger ut dom på isen igen. Efter detta lilla sidospår dags för Bäckström frossan.

Vi börjar med ett gammalt klipp. Nicklas är 17 år och gör sitt första elitseriemål och han tycker givetvis att han var briljant i matchen…

eller vänta lite det var nog inte riktigt så han uttryckte det. 🙂 Men Tornberg tror att han kan bli något i alla fall, kanske till och med lika bra som Janne Larsson.

Nicklas pratar om hur en bra tränare ska vara med sin gamla ungdomstränare och de tar en tur nedför minnenas allé.

Lite kärvänlig mobbning.

Den här videon hittade jag bland mina bokmärken i somras, jag måste ha hittat den och sparat till bokmärke utan att titta på den för finns inte en chans att jag kan ha sett Nicklas Bäckström leka boxare utan att komma ihåg det.

Ett av Nicklas bästa byten hittills.

Slutligen den bästa Nicklas Bäckström highlights videon hittills.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nicklas Bäckström frossa

  1. Joel skriver:

    Härligt inlägg! Kul att kunna slappna av lite efter Washingtons katastrofala insatser på sistonde.

    Bäs….t. Fan va bra! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s