Hershey Bears slog Charlotte Checkers med 2-1 efter straffar

Hershey spelade i natt sin andra match för veckan. I onsdags slog de Albany Devils med 3-2 i en relativt ovanlig mitt-i-veckan-match; de flesta matcher i AHL spelas mellan fredag och söndag.

Hershey fick klara sig utan Brian Fahey som blivit uppkallad till Washington Capitals pga influensan som drar genom laget för tillfället och Steve Pinizzotto som var avstängd. Pinners avstängning var bara en match lång så han är tillbaka i laget redan på Söndag då laget laget möter Charlotte Checkers på borta plan igen.

Checkers målvakt Justin Pogge verkar ha haft en riktig svettig match i mål: han hade 48 räddningar i matchen. Men det var Holtby i Hershey kassen som fick sista ordet i drabbningen han hade ”bara” 28 räddningar i matchen men räddade alla fyra skott i straffläggningen.

Andrew Gordon gjorde 1-o tidigt i första perioden. Och med den fullträffen har han gjort 16 mål den här säsongen och leder AHL:s målliga. I fall  Caps spelarna fortsätter att bli skadade och sjuk så har nog Gordon en ganska bra chans att bli uppkallad. Jerome Samson gjorde Charlottes enda mål i matchen. Lawrence Nycholat och Brian Willsie gjorde Hersheys mål i straffläggningen.

Matchens Tre Stjärnor

1 Justin Pogge
2. Andrew Gordon
3. Braden Holtby

Hershey har haft mycket problem med skador den här säsongen: Keith Aucoin (som kan beskrivas som Hersheys svar på Nicklas Bäckström) känner fortfarande av sin knäskada men börjar närma sig en comeback och tränar nu med laget.

Patrick McNeill som inte har spelat på hela säsongen efter en axeloperation beräknas kunna spela sin första match nästa helg. Det ska bli kul att se McNeill på is igen. Han hade en bra säsong förra året och är det sista hoppet i fall 2005 års draft inte ska bli ett totalt misslyckande. Joe Finley spelar förvisso i Washingtons EHCL lag South Carolina StingRays men det känns inte särskilt sannolikt att han kommer att bli en NHL spelare i framtiden.

Man märker verkligen var organisationens svaghet finns när man tittar på Hersheys lag. En av bristerna är centrar, när Aucoin är skadad och Matty P är uppkallad till Washington har Brian Willsie som vanligtvis inte ens spelar center har varit center i första kedjan i ett par matcher. Just center bristen kan vara ett minne blott ganska snart med Evgeny Kuznetsov, Stanislav Galiev och Cody Eakin redo att ta över. Eakin hade nog varit redo att spela i AHL redan den här säsongen om reglerna hade tillåtit det. Nu var han i stället tvungen att spela ett år till med Swift Current Broncos i Western Hockey League. Han är kapten för laget och har haft en utmärkt säsong med 27 poäng på 24 matcher. En fördel med att han spelar i WHL i stället för AHL är att vi med allra största sannolikhet kommer att få se honom spela i JVM i nyårshelgen.

En annan svaghet hos Hershey och organisationen i stort är bristen på bra backar. Ovan nämnda Joe Finley har tex spelat ett gäng matcher med Hershey den här säsongen och i dag har Dylan Yeo blivit uppkallad till HBH från South Carolina det säger en del om hur dålig tillgången på kompetenta backar är.

Nästa år kan dock få ett nyttigt tillskott av en av Caps draftval från 2009 – Dmitri Orlov. Han är en spelskicklig back som spelar i  KHL den här säsongen. Jag intervjuade Orlov och Kuznetsov när de spelade i en turnering i Nyköping tidigare i år och båda sa då att de ville komma över till Nordamerika och spela nästa år. Och att det inte hade något emot att spela i farmarligan ett tag i fall det var det som krävdes. Jag har av någon anledning inte länkat till den intervjun förut- men bättre sent än aldrig. 🙂


Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hershey Bears slog Charlotte Checkers med 2-1 efter straffar

 1. Malin skriver:

  Neuvy var först av isen på morgon värmningen så han står antagligen i mål mot Colorado. Green som avbröt träningen i går var inte på isen det var däremot alla spelare som missade träningen pga sjukdom i går dvs Semin, Carlson, Gordon, Laich och Bäckström.

 2. xa2173 skriver:

  Jag kommer inte orka se matchen i natt, all NFL dödar mig för stunden. Får nog bli sängen nu, gav det ett försök!

 3. Malin skriver:

  vekling. 😉

 4. xa2173 skriver:

  förlåt, men nu när Chargers gått halvknackigt finns chans jag kan följa NHL hårdare tidigare än jag velat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s