Scott Hannan in och Tomas Fleichmann ut

Washington Capitals bytte i dag till sig den vänsterfattade backen Scott Hannan från  Colorado Avalanche. Och Colorado fick i sin tur Tomas Fleischmann av Washington.

Scott Hannan har spelat i NHL i elva år har gjort 30 mål och 150 assist på  775 matcher. Hannan har 456 utvisningsminuter och är +22. Den här säsongen har han sex assist och är +1 på 23 matcher för Avalanches. Han är en unrestricted free agent efter den här säsongen och har en årslön på 4.2 miljoner dollar. Han har bara missat sju matcher sedan säsongen  2003-2004. Hannan har spelat i 73 slutspelsmatcher. Hans istid i år har varit 18:37 och sett över hela hans karriär har den varit 22:02.  Han kommer att ha nummer 23 när han spelar för Washington.

Jag tycker att det här är en bra affär för Washington. Washingtons backbesättning har varit tunn det här året i jämfört med tidigare år – och vill man gå långt i slutspelet så måste man ha fler bra backar. Hannan kan bidra med slutspelserfarenhet då han har spelat i  73 slutspelsmatcher och resten av Caps backar har bara 120 slutspelsmatcher tillsammans.

Washingtons bästa back Mike Green har haft två dåliga slutspel i rad mycket av det har varit mentalt. Glädjande nog verkar Green var en helt annan människa det här året, han är lugnare och mer eftertänksam än han har varit tidigare – vilket är ett gott tecken. Men det har ingen betydelse hur harmonisk han är om han måste spela för många minuter per match och spela när han är skadad pga att Caps inte har nog med NHL dugliga backar.

Med Hannan i laget och med Patrick McNeill på väg tillbaka i spel för Hershey efter sin operation är det ingen katastrof ifall en eller flera backar blir skadade samtidigt. Och det lär dom bli – backar är mer frekvent skadade än forwards.

Hannan har mycket att bidra med, men kanske är det det han förhindrar som kommer bli hans största bidrag för Caps. Nämligen att få ur Tyler Sloan ur den dagliga laguppställningen. Vilket i sin tur gör att Brian Fahey får spela i AHL där han hör hemma, och med McNeill på väg tillbaka är det antagligen han som blir uppkallad vid skador.

Scott Hannan är en defensiv back av och han har blockat fler skott de senaste fyra säsongerna än vad någon Washington back har gjort enligt Nate Ewall. Han är en utmärkt  boxplay spelare och kan spela mot motståndarlagets bästa spelare. Hans karriär började i San Jose där han fick rykte om sig att han var en tuffa shut-down typ av back. Detta gjorde att många lag var intresserad av honom men det var Colorado som vann budgivningen. Han har fått en del kritik från Avs-fansen under sina nästan fyra år där, inte för att han är en direkt dålig spelare utan för att de inte tycker att han levt upp till sin höga lön.

”Shut-down” backar är kanske den mest eftertraktade spelartypen vid trading deadline, alla lag som har en chans att gå långt i slutspelet vill förstärka backlinjen för de vet att back skador är vanliga särskilt i slutet av en lång säsong. Hade GMGM väntat till dess så hade han antagligen fått betala mycket mer för Hannan därför att konkurrensen om honom hade varit större. Och när en spelare kommer in så pass tidigt under säsongen så hinner han lära sig det nya spelsystemet i lugn och ro till skillnad från de spelarna son blir upplockade vid deadline.  Hannans cap hit är 3,193,548 miljoner dollar. Washington har ganska gott om löneutrymme och att hans kontrakt tar slut efter den här säsongen så  det är ingen fara på taket. Caps har ca 2.4 miljoner kvar i löneutrymme. Det kanske inte låter så mycket men man ”cap-hitten” beräknas på dagar så det är fullt möjligt att plocka upp en spelare med en lön på upp till åtta miljoner.

Och som av en händelse är det vad Dallas Brad Richards tjänar. Han vore en väldig trevlig ”hyr-spelare” att plocka upp som andre-center vid trading deadline. Tyvärr lär det vara många lag som är intresserade av hans tjänster den här säsongen.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Scott Hannan in och Tomas Fleichmann ut

 1. xa2173 skriver:

  En back behövdes, får hoppas prestationen överstiger joe Corvos. Det är ett bra byte från en stark position inom föreningen mot en svag sida. Ska bli kul se!

  Välkommen

 2. Malin skriver:

  De flesta spelarna är väl bättre än Corvo under hans tid i Washington. 🙂 Nu när han är tillbaka i Carolina ser han hyfsad ut igen, men jag tror aldrig jag har sett en spelare se så oengagerad ut i ett slutspel som Corvo gjorde för Caps förra året.

 3. Malin skriver:

  Hannan kommer inte att spela nattens bortamatch mot St Louis Blues.
  Varly var först av isen på morgonvärmningen så han ska antagligen stå i mål.

 4. xa2173 skriver:

  Varlys tre senaste är ju magiska, till och med bättre statistiskt. Neuvy behövde lite vila, båda fysiskt och psykiskt.

 5. Malin skriver:

  Varly har verkligen sett bra ut. Men jag är fortsatt lite paranoid när det gäller hans ljumskar han har sett bra ut förut för att sedan skada sig igen och vara borta en längre tid. Jag tror inte att han är redo för back-to-back games än så jag gissar på Varly i natt och Neuvy i morgon mot Dallas.

  Andra nyheter från St Louis: Stefan Della Rovere som Caps tradade till Blues för DJ King har blivit uppkallad och kommer antagligen spela sin första NHL-match mot Washington.

  Scott Hannan var på isen för första gången med sitt nya lag idag.
  David Steckel och Tyler Sloan kommer inte att spela mot Blues.

 6. Joel skriver:

  Fan bara jag som kommer sakna Fleischmann eller? ;P

  Jag tycker också bytet var bra, dock.

 7. xa2173 skriver:

  Absolut, båda är trots allt halvt oprövade, och Varlys målvaktsstil passar inte direkt dåliga ljumskar, trolig anledning varför han redan har dem.

 8. Malin skriver:

  laguppställningen i nattens match
  8-19-22
  21-90-28
  25-26-16
  17-15-10
  55-52
  27-74
  4-3
  Varly i mål

 9. P skriver:

  kolla bara hur bra det gått sen traden!… 😦 visst behövde de en back Fleischmann var fel spelare att offra tycker jag!

 10. Malin skriver:

  Flash har 11 poäng på 8 matcher med Colorado (vilket jag i sig tycker är väldigt trevligt för jag har honom i ett av mina fantasylag).

  Hannan har spelat 8 matcher för Caps och har 0 poäng vilket inte är så konstigt han är inte där för att göra poäng men att han är -9 och är däremot väldigt mycket värre än förväntat. Han har dessutom varit inne på ett gäng matchavgörande mål mycket pga att han hittills varit någon av en specialist på att skymma sin egen målvakt.

  Det är ganska deprimerande statistik för att inte tala på hur vansinnigt irriterande det är att titta på när man ser Caps matcher. Men trots det skulle jag göra om traden igen.

  Varför?
  Jag har sett Flash i ganska många slutspelsmatcher vid det här laget och jag tror helt enkelt inte att han någonsin kommer prestera bra i ett slutspel i NHL. Närkamper vid sargen har aldrig varit hans styrka och i slutspelet när det blir ännu viktigare än under den ordinarie säsongen att vinna sargdueller försvinner han helt ur spelt. Om han skulle börja producera i slutspelt den här säsongen kommer jag antagligen byta åsikt om den här traden men framtill dess så fortsätter jag försvar den.

  Om jag ska försöka att försvar Hannan, vilket är väldigt svårt att göra med en spelare som man helst vill örfila upp för att man är så irriterad på honom. – Så är väl hans försvar att han har kommit till ett lag i kris som är helt utan självförtroende och att BB:s system är särskilt svårt att lära sig för backar. Om man dessutom lägger till att han tack vare skador och sjukdomar i laget har spelat med en ny backpartner i stort sett varje match inte direkt underlättat omställningen.

  Vilken spelare skulle du föredra att de gett upp istället? Fehr?

 11. xa2173 skriver:

  Aldrig Fehr!

 12. Malin skriver:

  Jag vill inte heller ge upp Fehr om det kan undvikas men det kändes som en rimlig gissning.

 13. xa2173 skriver:

  Ok, mitt mål va inte alls att bidra med något direkt djupare än att jag inte ville släppa Fehr. Så ledsen du va tvungen fiska djupt efter något vettigt att skriva efter den.

  Stängde nyss av tvn, 0-1 och ingen direkt uppryckning. Hade egentligen inte tid va vaken så här länge idag, men jag önskar vidare lycka till, Fehr gör mål.

  ps. Inte fehr!

 14. Ping: Winter Classic, Bruce Boudreau och hockeyklyschor | Hockeyramblings

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s