Washington Capitals-Buffalo Sabres 4-2

Buffalo under Lindy Ruff är kända för att spela bra i mittzonen men i  början av matchen är Caps minst lika bra som Buffalo på att trycka ihop spelat i mitt zonen vilket gör att första delen av första perioden är full av avblåsningar – 27 tekningar i första perioden säger väl allt.

Och på tal om tekningar Marcus Johansson vann 67% av tekningarna i den här matchen vilket givetvis är fantastiskt bra men det säger också ganska mycket om hur missvisande teknings-statistik kan vara.

En kombination av att Buffalo är ett dåligt lag när det gäller tekningar och att Marcus som vanligt vann de flesta av sina tekningar i den neutrala zonen gör att siffrorna ljuger lite grann. Och när han väl vann i offensiva och defensiva zonen var det mot väldigt svagt motstånd som tex Cody McCormick.

Poängen med att vinna en tekning är ju att ge sitt lag kontroll över pucken och det lyckades han bara med två-tre gånger i matchen. Sammanfattningsvis kan man säga att han inte riktigt tog chansen att visa vad han verkligen går för. I rättvisans namn så hade inte Ovi en särskilt bra match för egen del heller, han forsätter sin trend att skjuta mera sällan än han brukar. Det är nästan otäckt när man tänker på det, Ovi har inte haft en riktigt bra match på hela säsongen ändå är han nästan i topp i poängligan det finns väldigt mycket reservkapital där för Caps.

Matt Bradley jobbar hårt som vanligt och fixar en utvisning och Buffalo tar snabbt därpå en utvisning till vilket ger Washington hela 1.47 min i 5-3 spel. Nicklas Bäckström gör mål på ett underbart pass längst med mållinjen från Alexander Semin. I det efterföljande 5-4 läget får Marcus chansen att spela PP med Eric Fehr, Mike Knuble med Green och Ovi på backplats.

Washington gör 2-0 i slutet av första perioden: Chimera står bakom mål och gör en mellan benen pass till Bradley som skickar en fösare mot mål som Miller garanterat velat ha tillbaka.

Matt Bradley roar sig med lite sarghäng. Foto:Bridget Samuels

Matt Bradley roar sig med lite sarghäng. Foto:Bridget Samuels

 

Steckel  gör 3-0 i början av andra perioden. Och det ser inledningsvis ut som om Caps har släppt sin nya ovana att rasa ihop i andra perioden men tydligen ropade jag hej för tidigt för tolv minuter in i andra perioden gör Buffalo två snabba mål med 47 sekunders mellanrum. Neuvirth ser riktigt skakig ut ett tag men efter ett par bra räddningar så är han tillbaka till sin vanliga filbunksaktiga jag igen.

I tredje perioden kontrollerar Caps spelet ganska bra inledningsvis. Men när Chimera tar en utvisning kommer Sabres tillbaka starkt. Och Neuvirth får åter visa att han är väldigt bra på att komma tillbaka i matcher där han sett darrig ut. Buffalo tar ut målvakten i slutet och Semin gör 4-2 med fyra sekunder kvar av matchen.

För Övrigt

Chimera-Steckel-Gordon kedjan var Washingtons bästa lina i matchen. De var som väntat starka i försvarszonen, men var även den kedjan tillsammans med andra kedjan som hade flest bra målchanser. Bradley var med fem skott på mål, flest i laget.

Semin har nu gjort poäng i nio raka matcher. Det finns flera olika Sashor: ”Bad Sasha” är de vanligast förekommande. I år har vi mest fått se ”Good Sasha” vilket vi tackar för men jag tror att min favorit Sasha är ”Beslutsamma Sasha” han som är beredd att jobba skiten ur sig för att hinna i fatt en puck; som i natt när han tack vare en sådana rush hann upp en puck och kunde leverera en perfekt pass till Bäckström som tyvärr inte kunde få pucken förbi Miller i Buffalo målet.

Washington har nu vunnit elva raka matcher när Boyd Gordon är på isen.

Nästa match är natten mellan fredag och lördag 01.30 mot Atlanta, igen.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s