Washington Capitals-Boston Bruins 5-3

Detta är det tredje mötet för säsongen mellan lagen – Boston har vunnit det två tidigare matcherna men då har inte Washington haft med Mike Green i laguppställningen. Tim Thomas har haft en helt sanslös inledning av säsongen före den här matchen var hans räddningsprocent över 97 och han var 7-0 i matcher!

Washington vann skottstatistiken med  8-3 i den första perioden. Det är första gången den här säsongen som Caps bara har tillåtit tre skott i en period. Bra intensitet och mycket tacklingar från båda lagen, men Caps var det bättre laget. Bostons backar gjorde ett bra jobb med att tvinga Washingtonspelarna att ta avslut långt ifrån målet. Tredje kedjan och framförallt Eric Fehr visar rätt attityd särskilt ett byte där de tryckte fast Bostons första kedja i försvarszonen var imponerande.

 

Precis i inledningen av den andra perioden förlorar Patrice Bergeron en tekning till Flash och pucken går rakt bak till Tyler Sloan som gör 1-0 till Caps. Det är hans första mål på nästan ett år. Det är inte ett speciellt hårt skott men Mike Knuble gör det han är bäst på nämligen attt gå på mål och skymma målvakten. Fleishmann ska egentligen inte vinna den tekningen mot Bergeron han har bara vunnit 41.3% av sina tekningarna den här säsongen  och Bergeron är vanligtvis en mycket bra tekare (61.9% i natt) så att han förlorar en tekning klart till en såpasss dålig spelare händer inte varje dag – men det skulle bara blir värre för Bergeron i den här matchen…

Linjemännen verkade för övrigt vilja att alla skulle få teka i den här matchen för de kastade ut spelare ur tekningscirkeln hej vilt. Annars var domarna lite återhållsamma i natt de lätt spelarna komma undan med en hel del men jag tyckte att det var ganska jämnt fördelat mellan lagen  så det störde mig inte direkt.

 

Caps spelade koncentrerat i den här matchen ett exempel på det är att det knappt var några offside avblåsningar som det har haft i mängder de senaste matcherna.

Mike Green sätter 2-0 med ett skott över Thomas plockhandske efter ett väldigt fint anfall från förstakedjan; sättet som Green fintar bort Gregory Campbell på är närmast förnedrande och det är också Greens tredje mål på tre matcher.

Alexander Semin gör 3-0 för Caps och som han gör det om Bergeron tyckte att det förnedrande att förlora tekningen mot Flash tidigare i matchen är det inget ting emot var Semin utsätter honom för. Semin vinner en puckduell vid sargen i egen zon för att sedan återigen vinna pucken och få ut den egna zonen och på något sätt få in den i anfallszonen där han spelar lite väggspel med Green före han sätter pucken i mål. Och hela tiden har han Bergeron i hälarna. Jag tycker att Bergeron är en av de bästa defensiva forwardens i NHL och också en av det smartaste spelarnas i hela ligan. Och vad som gör det hela ännu mer imponerande är att Semin gjorde det i numerärt underläge. Det var Caps fjärde shorthanded mål för säsongen. Förra året tog de dem 82 matcher att komma upp i 4 shorties de här året tog de bara 14. Tänk vad lite mer aggressivt PK i kombination med att använda sig av sina bästa spelare som Semin och Bäckström kan betyda. Washington är nu det lag som gjort flest mål i nunmerärt underläge i hela NHL.

Caps vinner den andra periodens skott statistik med 17-6 i skott och det är antagligen deras bästa period den här säsongen.

I inledningen av den tredje perioden blir Tuuka Rask  in bytt. Jason Chimera tar en utvsining precis  i början av perioden och  Michael Ryder gör mål för Boston. Bara sekunder senare tar John  Erskine en utvisning och Nathan  Horton gör 2-3 för Bruins. Före d båda Boston målen hade Caps bara tillåtit två powerplay mål på hemmaplan i år.

I mitten av perioden krockar två Capsspelare på egen blålinje och Shawn Thornton av alla människor kontrar in kvitterings målet.

Då BB byter in Braden Holtby som äntligen  får göra sin NHL-debut.

Med knappt sju minuter kvar av perioden vinner Boyd Gordon en tekningen med hjälp av bra understöd från Fehr pucken går bak till John Carlson som gör 4-3 för Caps. Detta innebär att backarna nu har gjort fler mål i den här matchen än vad de gjort i tidigare matcherna sammanlagt. Ovechkin gör 5-3 målet i öppen kasse på assist från Bäckström, han är nu bara tre assist från 200.

Holtby får vinsten och gör fyra räddningar av fyra möjliga. Eller ja Boston gör ett mål när målet är helt ur position men det godkänns givetvis inte. Det såg dock väldigt roligt ut och Holtbys min var obetalbar.

För Övrigt

Washington vinner skotten med 39-18.

Washington är fortsatt obesegrade när Boyd Gordon är med i laget. Han är nu 7-0-0.

De senaste tre matcherna har Caps gjort tolv mål i andra perioden men de har också släppt in sex mål i tredje perioden i de senaste två matcherna.

Tredjekedjan med Chimera-Gordon-Fehr hade mer istid än andra kedjan med Laich-Flash-Knuble. Gordons kedja var också den klart bästa linan för Caps den här matchen.

Nästa match är på söndag mot Philadelphia Flyers.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s