Calgary Flames-Washington Capitals 2-7

Capitals började första perioden lika uselt som i förra matchen mot Minnesota men gjorde ett vackert powerplay mål i slutet av perioden och sedan rullade det bara på. En väldigt underhållande match men mycket skumma saker hände som att David Steckel blir tilldelad en straff och mot all odds så sätter han den. Henrik Karlsson som ersatte Mika Kiprusoff i andra perioden slängde sig i och för sig alldeles för tidigt men det var ändå  ett ganska fint avslut av Steckel och det säger man verkligen inte varje dag. Kipper bytte förresten in sig själv igen i början av tredje perioden.

Calgary släppte in sju raka mål och deras försvarsspel var absolut bedrövligt i den här matchen – de backade in i målvaktens knä gång på gång.

Neuvy fortsätter att vara Caps bästa spelare den här säsongen om det inte vore för hans första period så kanske Washington inte hade kunnat komma tillbaka i den här matchen.

John Carlson hade en riktig tung match (igen) och gick bort sig rejält ett par gånger.

Mike Green hade sin bästa match för säsongen på hemplan i Calgary och hans skridskoåkning fortsätter att vara betydligt bättre än den var förra året. Frågan är om den tom nästan inte överträffar den formen han hade säsongen 08-09.

BB vaskade om rejält i kedjorna inför nattens match; Flash spelade på kanten igen (och tack gode gud för det) i en kedja med Knuble och Laich. Boyd Gordon var äntligen tillbaka i spel och var center i tredje kedjan. Ovechkin-Bäckström-Semin kedjan var återförenade igen med ett mycket lyckat resultat. Ovechkin hade två mål och ett assist, Bäckström hade ett mål och tre assist och Semin hade ett mål och två assist. Ovies båda mål kom med bara 12 sekunders mellanrum och båda var PP mål.

Två vinster, mot Carolina och Calgary och en förlust, mot Minnesota får ändå räknas som ett hyfsat facit för Caps på en ganska jobbig roadtrip. Men själva insatsen i förlustmatchen var givetvis inte godkänd någonstans.

Nästa match för Washington är på onsdag mot Toronto.

Calgary släppte in sex mål i andra perioden mot Washington: enligt Calgary Herald har man inte släppt in så många mål i en period sedan 1984!

Annonser
Det här inlägget postades i Referat, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Calgary Flames-Washington Capitals 2-7

 1. xa2173 skriver:

  Green har en otäck vana att ta felskär och hamna på rumpan dock. Hände mot Flames också, men inte lika fatalt som när det händer på offensiv blå.

  6 mål i en period är starkt. Jag undrar bara om Bradley fått ett enklare mål någonsin? Chimera Gordon och Bradley funkade ganska bra ihop denna match och tryckte på Flames i deras egna zone.

  Och som Boyd fan, 5-0 när han startar denna säsongen 🙂

 2. Joel skriver:

  Underbar match att se! OBS linen är alltid kul att se när de spelar som de verkligen kan. Är glad också att ovechkin kom igång igen, känns som att det här var vändpunkten som Caps behövde. 🙂

  Tack för matchanalys, även fast jag såg matchen.

 3. xa2173 skriver:

  Vill man se nattens match mot Boston (som slagits Caps två gånger denna säsongen redan) så går den på viasat med start 00.05

 4. xa2173 skriver:

  Blir återigen onödigt jämnt efter tre snabba i baken under tredje perioden (denna gång vid 3-0 ledning). Mer kanske kommer imorgon, nu sova. Vinst 5-3 tillslut

 5. Malin skriver:

  Håller med väldigt onödigt att släppa in dom i matchen igen men den här gången gick de ju vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s