Boston Bruins-Wahington Capitals 4-1

Två förlustmatcher i rad för Capitals och om man efter det senaste mötet kunde säga att Washington hade rätt inställning och var det bättre laget trots förlusten så var det helt omvända roller i natt. Boston hade både bättre inställning och var helt klart det bättre laget.

Tim Thomas hade en absolut magnifik match: han gjorde 38 räddningar i matchen. Hans enda insläppta mål var lika spektakulärt som hans många räddningar men inte på något positivt sätt.

Thomas var låångt utanför sitt målområde och levererade ett perfekt pass till Jason Chimera som sa tack så mycket och gjorde tröstmålet för Caps. Han gjorde också det som många Caps spelare hade svårt att göra den här matchen han sköt pucken högt. För visst alla målvakter som gör 38 räddningar i en match är givetvis bra men Caps spelarna, jag tittar särskilt på dig Mike Knuble, gjorde det lätt för Thomas genom att 1. Skjuta en mängd lösa skott efter isen eller 2. Skott i rätt i magen på honom.

Första perioden är en enda dimma för mig mycket beroende på att jag såg den på en usel feed (den var så usel att det nästan såg ut som om att Tyler Sloan var en riktig NHL spelare antagligen blandade jag ihop honom med någon annan Capsspelare för när jag fick en riktig feed igen så såg han ut som sitt vanliga AHL/EHCL jag igen)  pga att ESPN inte förstod att matchen hade börjat.

De kom bokstavligen in i matchen igen i slutet av perioden – precis lagom till Caps första powerplay i matchen och då fick jag njuta av ännu en orgie i passa pucken för mycket. Matt Hendrick tar en onödig tripping utvisning och Michael Ryder gör 1-0 för Boston i numerärt överläge och förstör genom det målet Washingtons perfekta boxplay statistik.  Caps vann skottstatistiken i den första perioden med 13-8.

Andra perioden börjar med ett oerhört tryck från Bostons sida Varly blir fullkomligt pepprad med skott. Första linan i Washington kan inte ta sig av isen och slår icing efter icing och till slut så går det inte att stå emot längre och Jordan Caron gör 2-0 för Bruins. När Nathan Horton sedan gör 3-0 för Boston så ser det ut som Bruce Boudreau ska krevera av ilska i båset han tar en time out och svär oavbrutet i en minut. Det verkar dock inte ha någon större effekt.

Marcus Johansson är bästa spelare på isen för Capitals.

Washingtons bäste spelare Marcus Johansson. Foto:Bridgets

I tredje perioden försökte Washington att göra sin vanliga spurt och visst hade de ett gäng chanser men förutom Chimeras mål som var en bjudning från Thomas så hade de svårt komma till det där riktigt farliga avsluten.

Mike Green är verkligen saknad dels i pp där han givetvis är en viktig kugge (Caps var 0/4 i pp i natt) men framförallt saknas hans första pass Capsspelarna har ett fasligt sjå att ens komma in i anfallszonen.

Marcus Johansson hade sin klart bästa match hittills han blev uppflyttad till andra kedjan i den här matchen och var bra både offensivt och defensivt. Han var utan tvekan Washingtons bäste spelare på isen.

Washingtons bästa spelare måste börja spela som om att de faktiskt är lagets bästa spelare det känns som om dom har viljan men inget självförtroende alls för tillfället. Det hänger givetvis ihop med att PP  inte fungerar.

Men som Rob säger i  ”High Fidelity” ”Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?”

Det vill säga suger pp pga dåligt självförtroende hos de bästa spelarna eller har de bästa spelarna dåligt självförtroende pga att pp suger?

Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s