Washington Capitals-Nashville Predators 3-2 efter övertid

Efter att ha sett de flesta Nashvillematcherna den här säsongen och som vanligt kan jag inte låta bli att bli imponerad av att Barry Trotz kan fortsätta att år efter år få ut så mycket av ett lag som knappt tar sig över lönegolvet. Trotz är den enda tränaren som Nashville har haft sedan de kom in i ligan 1998. Både han och Nashvilles General Manager har ett förflutet i Washington som tränare för deras dåvarande AHL lag respektive som GM för Caps.

Det var ett ganska tunn trupp som gjorde resan till Nashville i går; Matt Bradley, Tom Poti och Mike Green var alla tvungna att avstå matchen pga skador. Men Marcus Johansson var tillbaka i truppen efter sin skadefrånvaro.
Under största delen av det två första perioderna av den här matchen var Caps helt utspelade och de förtjänade verkligen inte att vinna.
Neuvirth vann matchen åt laget, igen. Den där klyschan som säger att den viktigaste spelaren i ett lag är målvakten stämde verkligen i natt.

Caps boxplay har nu dödat tjugoen utvisningar i rad den här säsongen. Och det var verkligen inte pga bra försvarsspel från utespelarna, backarna var unga både i antalet spelade NHL matcher och i faktisk ålder. Brian Fahey spelade sin första NHL match (vid 29 års ålder) och kunde verkligen haft en roligare första match, han slutade matchen -2 och styrde in ett av Predators mål. Både Tom Poti och Mike Green var verkligen saknade i den här matchen. Den enda backen som kommer undan med hedern i behåll är Jeff Schultz som trots att han spelar väldigt många minuter per match fortfarande inte har varit inne på ett baklängesmål för Capitals den här säsongen. Men det var absolut inte bara backarnas fel att Caps spelade uselt. Lagets anfallare gav inget understöd alls.  Överhuvudtaget var det väldigt lojt och slarvigt spel från hela laget.  I slutet av andra perioden så började Washingtonspelarna att tacklas och forechecka mer. Vilket till slut fick Nashville spelarna att se så trötta ut som det rimligtvis borde vara efter tre matcher på fyra dagar. Förutom segern så var det väl egentligen bara tre saker som var positiv med matchen: Neuvy fortsätter att imponera, Caps gjorde tre PP mål och de har fortfarande inte släppt in några mål i numerärt underläge.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Washington Capitals-Nashville Predators 3-2 efter övertid

  1. xa2173 skriver:

    Varlamov tillbaka från de döda och kan snart spela. Han kan behöva ett par monstermatcher efter det här, men framförallt behöver nog Neuvy vila ibland då och då. Får se hur det artar sig.

    Nu dubbelmöte mot Boston i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s