Washington Capitals-Ottawa Senators 3-2 efter övertid

Alla matcher som kommer efter en sådan urladdning som matchen mot New Jersey kommer automatisk kännas lite avslagna men det vore orättvist att säga att Capitals tredje match för säsongen var tråkig för det var den nog egentligen inte det bara kändes så.

Washington fortsätter sin konstiga svit som började i slutspelsserien mot Montreal förra säsongen nämligen att numerära överlägen snarare är en nackdel än en fördel och att box play helt plötsligt är en paradgren för laget.

Matchen började i oerhört högt tempo: lagen bytte chanser med varandra och försvarsspelt var i stort sett obefintligt. Semin gjorde 1-0 för Caps på pass från Brooks Laich i slutet av första perioden. Jarkko Ruutu kvitterade för Ottawa i mitten av andra perioden med en läcker styrning på ett skott från Matt Carkner. Det känns helt fel att skriva läckert och Ruutu i samma mening men jag kan kompensera det med att dissa honom för hans oerhört dåliga skådespelarinsats i den här matchen. Det var mycket  döende svanen från honom i natt. Överhuvudtaget var det mycket dumma utvisningar från båda lagen. I stället för nattens tre stjärnor utser jag Ruutu, Carkner och John Erskine till nattens tre dumstrut-på-kandidater. Både Carkner och Erskine crosscheckade var sin motspelare utan anledning.

Matt Hendricks hade ännu en bra match för Caps han spelare med energi och tuffhet men använder hjärnan mer än de tre nämnda ovan. Han fick också sin första poäng som en Caps spelare i den här matchen när han assisterade Fehr till 2-1 målet.

Det var inget fel på inställningen från Washingtonspelarnas sida i den här matchen men de klickade helt enkelt inte riktigt i spelet. Förstakedjan fortsätter att ha det tungt; Bäckström gav bort pucken till Regin vilket ledde till Ryan Shannons 2-2 mål. Vid ett par tillfällen funkade dock spelet bland annat det första bytet av övertiden var imponerande. Men det verkar som det var mer resultatet av en ren viljeinsatts än att kemin och rytmen  verkligen har kommit tillbaka. Ovechkin hade en ganska medioker match men han lyckades ändå på något sätt göra segermålet för Washington med endast 32 sekunder kvar av övertiden.

För övrigt

Mike Green spelade 31.53 mycket beroende på att Tom Poti aldrig kom till spel i den här matchen trots att han var med på uppvärmningen.

Att titta på hockey när Sloan och Erskine är på isen kan vara direkt plågsamt.

Marcus Johansson fortsätter att ha problem med tekningarna och spelade knappt i tredje perioden. Detta trots att Matt Bradley avbröt matchen pga av skada och knappt spelade någonting efter den första perioden.

Michal Neuvirth hade ännu en stark match för Washington men lämnade lite fler returer än vad han brukar göra.

Nästa match är mot New York Islanders på Onsdag.

Annonser
Det här inlägget postades i Referat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Washington Capitals-Ottawa Senators 3-2 efter övertid

 1. Tess W skriver:

  Ja, ja man kan ju inte tippa rätt jämt!
  Två poäng är ju också bättre än 1 eller 0.
  Så kul att få en inblick i matchen trotts att jag inte sätt den, du skriver så bra Malin!

  Ja, ja jag ska inte tjata om du vet vem men han är ju inget hot längre för skrillorna ligger ju på hyllan!

  Tror Caps vinner med 3-1 mot Islanders.
  NU kommer Bäckis första mål!

  Stora kramar Tess W

  • Malin skriver:

   Jag ska villigt erkänna att jag har veknat lite när det gäller Herr Molin. Det var hans kommentar och ansiktsuttryck vid check överlämnandet på Gävle sjukhus i somras som gjorde det. Han sa någonting i stil med att det var speciellt för honom att lämna över pengarna pga att de gick till den avdelningen som tagit hand om hans barn.

 2. xa2173 skriver:

  Ottawa kändes på något sätt lite farligare hela matchen, och vinner skotten varje period. Det va helt enkelt precis som du säger, det klicka inte riktigt och blev mer vilja än kunnande – mycket olikt Caps.

  Fehr verkar vaknat till liv efter två ganska trötta insatser från hans sida, trots även ett mål mot Devils.

  Greens nästan 6 min i Boxplay känns lite susigt. Schultz hade 5 min. Detta händer inte när Poti spelar. Dock fungerade det tydligen, men tror mer det beror på Boyds spel.

  • Malin skriver:

   Jag håller med Ottawa var det bättre laget sett över hela matchen.
   Förhoppningsvis så behöver inte Green spela fullt så mycket boxplay särskilt ofta. Men han var riktigt bra på det och fortsätter han på det sättet så kan de som röstar om vem som ska vinna Norris inte använda ”han är så dåligt defensivt att han inte ens får spela i boxplay” argumentet i år.

   Jag är verkligen förvånad att du hyllar Boyd Gordon, mycket olikt dig. 😉
   Men allvarligt talat så länge hans rygg är frisk (ta i trä), så väljer jag Gordon framför Steckel hundra gånger av hundra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s