Washington Capitals Development Camp och vad faan jag har sysslat med på senaste tiden

Capitals development camp avslutades igår med en tredje och sista intern match jag har inte sett så mycket rörliga bilder från den än för av någon anledning så verkar folk vara mera intresserad av att lägga upp klipp med fighter istället för faktiskt spel, urtråkigt.

Det kan ha varit de bästa lägret hittills när det gäller bredden på spelare. Det vill säga att de sämsta deltagarna var bättre än de varit under tidigare år och det märktes på matchresultaten det blev inga utklassningssiffror utan ganska jämna matcher. Kanske var det som gjorde att det blev ovanligt mycket slagsmål. Det krävdes för att märkas särskilt för de mindre kända namnen och för dem som kommer att behöva använda nävarna för att få ett proffskontrakt.

Från ett svenskt perspektiv så hade både Anton Gustafsson och Marcus Johansson ett bra  läger. Jag tycker att det var särskilt roligt att Anton Gustafsson äntligen fick chansen att visa vad han går för, han är något av en hackkyckling för en del capsfans pga att många tycker att det var en chansning av GMGM att välja honom så tidigt som 21:a i 2008 års draft. Sedan har han en känd pappa och det gör ju sitt till också ni vet; han har glider på en räckmacka och behöver inte anstränga sig valsen.

GMGM har ett rykte som säger att han tycker om att knyta till sig spelare som har rätt gener dvs är släkt med kända hockeyspelare och allra helst ska de ha spelat i Washington också. Och det är väl inget fel med det men det gäller ju att de ska vara bra hockeyspelare också och det tycker väl kritikerna inte alltid att hans val har varit.

Anton har ju inte levt upp till förväntningarna än så länge men det är ju svårt att visa vad man går för när man är skadad. Han har ju inte bara varit skadad mycket de senaste åren utan också lyckats bli skadad varje gång han har chansen att visa upp sig i Washington men den här gången lyckades han hålla sig hel ända till tredje perioden i sista matchen.

De flesta verkar vara överens om att han såg mycket bättre ut i år än vad han har gjort tidigare år så ett steg i rätt riktning i alla fall. Förhoppningsvis får han vara frisk och hel kommande säsong. Hershey har tappat ett gäng spelare så Anton borde ha en bra chans att ta en plats i laget i år.

Så till vad faan jag har sysslat med delen av det här inlägget. Jag har hållit på med två lite större hockeyprojekt, båda projekten har varit ganska tidskrävande det har krävts mycket research så det känns verkligen skönt att äntligen bli färdig med i alla fall ett av dem.

Jag tänker inte publicera det här men är absolut intresserad av att diskutera Marcus Johansson som projektet handlar om.

Jag tror jag har läst allt som har skrivits om killen vid det här laget och börjar ärligt talat bli lite småtrött på killen. 🙂

Inlägget går att hitta på Japers’ Rink.

Det här inlägget postades i Ramblings och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Washington Capitals Development Camp och vad faan jag har sysslat med på senaste tiden

 1. Tess W skriver:

  Snyggt jobbat Malin!
  Väldigt intressant!

  Fast vad var det där om att det gick dåligt för Brynäs under Bäckis sista säsong 😉
  Det går aaaaaaaaaaaaaaaldrig dåligt för Brynäs även om de är en klubbspetts i från att åka ner i allsvenskan!!!

  Stora kramar Tess W

 2. Malin skriver:

  Tack Tess.

 3. xa2173 skriver:

  Tack igen Malin

 4. Tess W skriver:

  Hur är det med (Fan kan inte stava till coutch ,eller?) Coutchernas löner och de andra höga gubbarnas löner i Caps , vad tjänar de per år?
  Är det någon som vet eller är det hemligt?
  Kul om någon kan berätta lite!

  Sånt funderar jag över i värmen eller har jag fått solsting? Längtar till vintern…
  då längtar jag till sommaren… antagligen solsting!

  Stora kramar Tess W

  • Malin skriver:

   En genomsnittlig NHL-coach tjänar strax under en miljon. Siffrorna är lite osäkra för det finns inget krav att klubbarna ska redovisa hur mycket de tjänar. Mike Babcock Detroitstränare tros vara den som tjänar mest 1.5 miljoner dollar.

   Jag har inte läst så mycket om General managers löner men de verkar tjäna lite mer runt 1.5-3 miljoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s