Tankar om Free Agent Frenzy

Ur ett capfans perspektiv så var inte de första dygnet av Free Agent Frenzy särskilt upphetsande men för en hockeynörd så var det ganska underhållande ändå. Att Glen Sather får fortsätta med sina galenskaper år efter år är obegripligt men för en person som inte bryr mig om hur det går för Rangers är det bara att tacka för showen.

Sather har så många ”höjdpunkter” som General Manager så det är svårt att välja ut en favorit men årets värvning av Derek Boogaard är nog topp fem i alla fall. Han ger en spelare som kommer ha oerhört begränsad speltid ett fyraårskontrakt med 1.625 miljoner dollar i årslön. Med den lönen blir han den näst högst betalda nhlspelaren efter Ovechkin om man räknar snittlönen per spelad tid. Men de bästa med affären var ändå Sathers motivering:

Boogaard “is obviously the biggest and toughest and we needed that presence,” Sather said. “Too many times last year we saw guys scraping snow in Henrik (Lundqvist’s) face and I didn’t like it. I don’t think we’re going to see that happening any more here.”

Ridå.

Det enda Washington har gjort hittills är att ge ett tvåvägskontrakt till målvakten Dany Sabourin som rimligtvis är tänkt att vara back up till Holtby i Hershey Bears. Han är rena pensionären i jämförelse med Caps andra målvakter med sina knappt 30 år. Han är mest känd för att han var tvungen att ersätta Roberto Luongo i ett par minuter i en Stanley Cup match. Det sades att anledningen att Luongo inte kom ut när övertiden började var pga problem med utrustningen men hans egentliga problem var att han hade drabbats av kraftig diarré. Jag antar att problem med utrustningen är en omskrivning lika bra som någon.

Kyle Wilson försvinner till Columbus eller ja i första hand till deras farmarlag. Han spelade bara två matcher för Caps förra säsongen men jag blev verkligen imponerad av honom i hans nhldebut mot Colorado. Den matchen spelades i ett rasande tempo och han hade inga problem att hänga med vilket är imponerande för just tempohöjningen från ahl till nhl brukar vara en av de svårigheterna  för spelare i den situationen. Jag tror att han har i alla fall en liten chans att bli en ”på gränsen” spelare i nhl så smart drag av honom att byta till ett lag med en svagare organisation. Med det djup som caps har nu så är det hopplöst för en spelare på hans nivå att få chansen att spela i nhl regelbundet.

Milan Jurcina har skrivit på ett ettårskontrakt värt 1 miljon dollar med Islanders och han fick ta en rejäl lönesänkning. Om inte Sloan och Erskine hade fått förlängt så hade Jurcina varit en full kapabel sjätteback men nu är det som det är suck.

Av de affärer som genomförts hittills så är det bara Saku Koivus tvåårskontrakt med 2.5 miljoner i årslön som jag har varit sugen på men det kontraktet kunde bara Anaheim komma undan med det var det enda laget han kunde tänka sig att spela för.

Jag anser fortfarande att Washington behöver en riktig andra center men problemet är att det finns inte så många bra namn på marknaden i år och de halvbra kandidaterna som fanns har skrivit på både för långa och för dyra kontrakt.

Sedan lönetaket infördes går det inte att skriva långa kontrakt med för många spelare längre, man får nöja sig med att ge sina nyckelspelare längre kontrakt om man ska ha råd att ge sina unga talanger ett andra kontrakt. Nästa år går flera viktiga spelares kontrakt ut tex Karl Alzner, Neuvy och Varlamov om GMGM ger ett långt och dyrt kontrakt till en halvbra back eller andra center så kommer det inte vara möjligt att förlänga kontrakten för alla spelare som man vill behålla.

Det är den där tråkiga klyschan; det är bättre att inte göra någonting än att göra något dumt som man kommer att få ångra längre fram.


Det här inlägget postades i Ramblings och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s