Washington Capitals Ramblings

Enligt Tarik El-Bashir har det ännu inte förts några samtal mellan Capitals och Jose Theodores agent. Theo är en unrestricted free agent så om Caps vill ha kvar honom måste de skriva kontrakt med honom före 1 juli. (Capitals Insider)

Om inte Theo är beredd på att ta en kraftig lönesänkning så har han sannolikt spelat sin sista match i Capströjan. Det har verkligen inte varit målvakternas år alla Vezina kandidaterna åkte ut tidigt i slutspelet.

Och med tanke på hur många mål finallagens målvakter släpper in blir det svårt för agenter att argumentera för drömlöner för sina målvaktsklienter i år. Förutom för ”The Client” och hans agent.

Visst är det en risk att lita på att Semyon Varlamov, Michal Neuvirth och Braden Holtby ska räcka till för att Capitals äntligen ska vinna Stanley Cup. Både Varly och Neuvy har haft problem med skador men båda två är också stora talanger och förr eller senare måste de få chansen att visa vad det går för under en längre period och inte bara som andremålvakt eller som blixtuppkallad understudy från Hershey när någon blir skadad. Men skador kommer man aldrig undan helt vilket betyder att Holtbyisms sannolikt kommer att göra pemiär i nhl nästa säsong och det ser jag verkligen framemot.

Om en billig och erfaren målvakt är tillgänglig i sommar så ska han självklart signas men jag tror att de är redo att ta över redan nu. I fall jag har fel så kan man ju alltid plocka upp en målvakt i Mars innan trade deadlinen om löneutrymmet finns. Och om man tar Flyers visat kan det räcka ända till en final.

Eric Fehr som är en RFA och Capitals diskuterar ett flerårskontrakt. (El Bahirs Twitter feed)

Förhoppningsvis löser det sig snart och framförallt hoppas jag att Fehr får lite mer istid nästa år.

Få spelare i nhl gör så mycket med så lite istid som Eric Fehr gör.

Och få spelare är så öppna och generösa mot sina fans: han har ett eget radioprogram och ett twitterkonto som han faktiskt använder för att kommunicera med ”vanliga människor” och för att lägga upp högkvalitativa film eller ja snarare en film som visar att han har alldeles för mycket fritid.

En annan spelare som är generös med sin tid är Andrew Gordon som bloggar om Hersheys finalserie mot Texas Stars. Hans tredje blogginlägg publicerades i dag och var lite muntrare än de två tidigare av lättförklarliga skäl, de vann ju äntligen efter två förluster.

Mike Vogels tankar om matchserien. (Dump and Chase)

Några intressanta datum för Caps fans samlade på ett ställe. (Capitals Insider)


Det här inlägget postades i hockeylänkar, Ramblings och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Washington Capitals Ramblings

 1. xa2173 skriver:

  Skulle kunna vända lite på det, tänk om något av lagen i finalen hade haft en målvakt som klarade trycket? Va knappast Millers fel tillslut att Sabres åkte. Fast det är en tråkig vändning. Vi skippar den.

  Varl, Neuvirth och Holtby är tre målvakter som alla har vart enorma i Hershey under sina säsonger. Bra value och tradeobjekt och ja allt. Men vem blir bäst, vem ska man satsa på? Svårt. Varlamov känns mest spektakulär, men det kanske är detta som kostar för hans ljumskar? Neuvirth har presterat ruskigt bra tvä säsonger irad i Chokladstaden, men känns han inte lite tunn? Holtby har haft en bra säsong, men vart som sämst nu när det gäller i slutspelet.
  Angenämna problem? Huvudbry?

  Inatt stundar match igen. hyfsat viktigt ta denna. 1-3 är aldrig roligt. Vaknar Aucoin och Giroux? Vaknar PP på riktigt? Aucoin hade i alla fall en vacker assist senast, må det lossna för detta par. Då löser det sig. Annars kan Perreault, Wilson och Gordon få fortsätta göra två var per match.

  Och Lös Fehr nu för tusan. Och en andrecenter.

  • hockeyramblings skriver:

   Stjärnmålvakterna med de feta lönerna misslyckades med att ta sin lag till finalen medan de oerfarna och på papperet sämre målvakterna tog sina lag dit. Nu när det väl är i finalen så ser de inte lika stabilt ut men man kan inte säga annat än att Leighton/Boucher gjorde ett grymt jobb på vägen fram till finalen.
   Jag såg inga matcher i Buffalo-Boston serien. Vad gick fel?
   Var det Millers alla starter som kom i fatt honom som vanligt?
   Jag var imponerad av samspelet mellan Miller och Sabres backar under grundserien. Backarna blockade många skott och framförallt undvek de att skymma sin målvakt vilket inte är lätt om man heter Tyler Meyers och är stor som ett hus, där kan man prata om att ta slut helt förresten han var riktigt dålig under VM.

   • xa2173 skriver:

    Kan väll säga att Buffalo var ett tungt lag möta, disciplinerat hårt jobbande och en tokig Keeper. Men när Roy och Connolly inte prestera poäng samt Vanek bara kunda spela 3 matcher blev Rask lite för tung att möta. Han hade en hyfsad säsong han med. Tror dessutom Hecht försvann innan slutspelet.

    Miller tog inte slut, utan hade en sv på 92.6 och GAA på 2.34 i slutspelet. GAA lite högre än under grundserien men högre SV i slutspelet.

    Sanna dina ord så gjorde de ett bra jobb på vägen, målvakterna i finalserien. De håller dock inte riktigt lika hög klass nu.

 2. Joel skriver:

  Jag tror, som Xa, att det är ganska riskabelt att lita på 3 ”rookies” under en hel säsong + playoffs. De behöver någon form av veteran iaf (dock inte Theadore) som denna säsong. På så sätt kommer Varlamov få bevisa att han ska ha the number 1 job vilket jag tror han tar nästa säsong.

  Kalla upp Perreault nästa säsong för fan! Han är för bra för att spela där nere.

  Och jag håller absolut med angående Fehr. Jag har skrikit många gånger högt för mig att han ska ha mer istid, han är ganska underskattad av både Boudreue och även många fans.

  Jag tror de Bears vinner nästa och det står 2-2.

  • hockeyramblings skriver:

   Det är som sagt inte målvakternas marknad i år så i fall Caps har råd plockar de säkert upp någon, tex Ellis, Niittymäki, Turco eller Hedberg. Men jag tror som sagt att de unga är redo att ta över.

   Om bara Hershey är med från början i matcherna ska det nog gå vägen till slut. De kvittade hur stort underläge de tillät sig att hamna i under inledningen av slutspelet de vann ändå men mot Stars har det inte funkat. Som Xa säger Giroux och Aucoin måste börja producera igen och i alla fall den sistnämnda verkar ha gjort just det i tredje matchen.
   Bears är bättre än Stars på alla positioner så de ska bara vinna det här egentligen.

   Härligt att höra att Fehr lobbyn är stark här. Det tyder på bra smak, no offense BB 🙂

   Jag tror att MP kommer att få en rejäl chans nästa säsong och det är han värd men om han ska vara andra center nästa år blir jag lite rädd. Han har inte visat än att han kan hålla upp energin flera matcher i rad i nhl än. Han är bra i 3-4 matcher för att sedan dippa.

   En riktig andra center är givetvis högsta prioritet men marknaden ser tunn ut. Mitt dröm scenario är att GMGM kan utnyttja Chicagos omöjliga Capsituation och snor åt sig Sharp till nästa säsong. En spelare som kan spela alla tre FW positionerna.

   • xa2173 skriver:

    just Sharp kan bli lite svår. Men visst, för en duglig penning. Men Semin ligger illa till att få bli bortbytt mot just en center. Då behövs det lite mad skills i andra kedjan, för en kedja med hygglig center och Laich + Flash eller Fehr känns ju rätt osexigt trots allt.

    Ellis hade inte skadat kanske. Men kanske bra testa unga målvakterna, och håller det inte så skaffas det en innan deadline. För slutspelet ska kunnas nås trots allt.

 3. Joel skriver:

  Nej! Inte byta bort Semin! :/ Men så kanske det blir.. och då behövs det som du sa någon som kan fylla hans.. skridskor.

  • hockeyramblings skriver:

   Det känns som det alltid är något rykte på gång när det gäller Semin men jag tror inte att han blir bortbytt i sommar om inte GMGM lyckas få ihop en stor affär med flera lag inblandade. Jag tror mer på att han blir bortbytt i mars om caps känner att de inte har kommer att ha råd att ge honom ett nytt kontrakt och vill få något tillbaka för honom. Jag kan inte komma på ett enskilt lag med mycket löneutrymme och ett överflöd av centrar. Med tanke på storleken på Semins lönecheck så är det ett begränsat antal lag som får plats med honom och har de så mycket löneutrymme kvar kan de ju lika gärna satsa på Ilya istället.

   Semin är givetvis vida överlägsen Kovalchuk defensivt och mycket bra boxplay, även fast det känns som många inte är medvetna om det. Men han är skadebenägen och har inte de ledaregenskaperna som Ilya har.

   Jag tycker inte att en andra kedja med 16, 14 eller 21 och en bra center låter så illa. Även fast jag inte skulle gråta blod direkt om 14 blir bortbytt i sommar.
   Men frågan är om BB skulle ge Fehr chansen att spela i andrakedjan under en längre tid han har inte gett honom den chansen särskilt ofta ens när Semin varit skadad.
   Jag skulle bli förvånad om man gick utanför organisationen för att hitta en ev ersättare för Semin. Det finns tillräckligt kompetenta spelare i Hershey som kan fylla på som RW/LW. Kanske inte så sexiga men med tanke på hur många stjärnspelare man har under kontrakt och den där efterlängtade andra centern så har man inte råd att göra något annat.

 4. Tess W skriver:

  Ahhhh vad jag saknat era diskussioner!!!
  Har ju inte så mycket på fötterna, det är ni som är experterna!
  Men jag har inte heller varit nöjd med målvakterna de är så ojämna, blandar fina och katastrofala prestationer om varandra!
  Lite mer jämnhet om jag får be!

  Själv kollar jag lite fotboll nu men det blir inte samma sak när inte gamla Sweden är med.

  Stora kramar Tess W

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s